درباره ی همه چیز

بهترین راه برای پیدا کردن اطلاعات

درباره ی همه چیز

بهترین راه برای پیدا کردن اطلاعات

درخواست ها


اگر درباره ی موضوعی اطلاعات می خواستید بگید تا در وبلاگ در وقت  مناسب برای شما بذارم

سینا


صندلی داغ زمستانی با حضور "سینا"

سوژه ی داغ این هفته با حضور عکس های متحرک
[تصویر:  86919_kvasthexa.gif]

طرز تهیه ی غذاهای مختلف

 مواردی که در تهیه شیرینی باید رعایت شود:   ساندویج تزینی

 1-      برای زدن سفیده، فراموش نشود که هیچگونه ناخالصی همراه سفیده نباشد و ظرف کاملاً خشک و تمیز باشد و پره های همزن نیز همین طور و حتماً سفیده ها را از یک طرف تا آخر کار بزنیم.

2-      هر چه زرده با وانیل یا اسانس بیشتر زده شود، بوی تخم مرغ کمتر می شود.

3-      فر را از 15 الی 20 دقیقه قبل روشن کنید.

4-      برای پختن کیک مواد را در طبقه وسط فر و برای پختن شیرینی مواد را در طبقه بالای فر قرار دهید.

5-      لیسک برای این استفاده می شود که سبک است و پف کیک نمی خوابد.

6-      ته ظرف کیک اگر با روغن جامد چرب شود بهتر است و مواد اصلاً نمی چسبند.

7-      اگر سفیده همراه با ناخالصی بود و پف نکرد، یک قاشق آبلیمو بریزید.

8-      برای اضافه کردن کشمش به کیک باید کمی کشمش ها را در آرد بغلطانیم تا ته نشین نشوند.

9-      اگر وانیل خالص باشد، یک چهارم .ق.چ و اگر وانیل شکری بود یک دوم .ق .چ استفاده شود.

10-  در صورتی که بخواهیم کیک بیشتری درست کنیم، وانیل را دو برابر نمی کنیم بلکه فقط کمی به میزان قبلی اضافه می کنیم.

  

کیک اسفنجی

 مواد لازم:

تخم مرغ                          6 عدد

شکر                                          1پ

آرد                                            5/1 پ

نمک                                          یک هشتم . ق.چ

بکینگ پودر                                 1.ق.چ

وانیل                                          یک چهارم.ق.چ

اسانس پرتقال                                4 قطره

کرم تارتار                                    1.ق.چ

 

طرز تهیه:

زرده و سفیده را جدا کرده، سفیده را با نصف شکر و کرم تارتار مخلوط کرده با همزن از یک سمت زده تا کاملاً سفت شود و از ظرف نریزد. زرده را با نصف دیگر شکر و وانیل و اسانس مخلوط کرده با همزن می زنیم تا کرم رنگ شود. هر چه بیشتر بهتر چون بوی زرده از بین می رود. آرد که چند بار الک شده است و بکینگ پودر و نمک را مخلوط می کنیم.

زرده را به سفیده اضافه کرده، یک سوم آردها را نیز اضافه کرده با لیسک بصورت دورانی هم می زنیم، آردها را در 3 مرحله اضافه کرده و خیلی هم نمی زنیم چون پف کیک می خوابد.

از گردوی خرد شده یا کشمش به اندازه نصف پیمانه نیز می توان در مرحله آخر در مواد ریخت.

قالب را با روغن جامد چرب می کنیم. مواد را در قالب می ریزیم و در فری که 15 الی 20 دقیقه پیش روشن بوده با حرارت 175 سانتیگراد یا 350 فارنهایت بمدت 30 الی 40 دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم.

وقتی مواد به چنگال نچسبید، کیک پخته است.

 

کیک گردویی

 

مواد لازم:

تخم مرغ                          6 عدد

شکر                                          1 و دو سوم . پ

آرد                                            5/2 پ

کره                                            1.پ (200 گرم)

بکینگ پودر                                 5/2.ق.چ

وانیل                                          یک چهارم.ق.چ

اسانس پرتقال                                4 قطره

گردوی خرد شده                نیم پیمانه

شیر                                           1 پ

 طرز تهیه:

زرده و سفیده را جدا کرده، سفیده را با همزن از یک سمت زده تا کاملاً سفت شود و از ظرف نریزد. شکر کره را با هم مخلوط کرده با همزن می زنیم و زرده را یکی یکی به مواد اضافه کرده با همزن می زنیم سپس وانیل و اسانس را نیز اضافه کرده و  می زنیم تا کرم رنگ شود. هر چه بیشتر بهتر چون بوی زرده از بین می رود. سپس کمی شیر و کمی آرد (الک شده و با بکینگ پودر مخلوط شده) به زرده ها اضافه کرده و دوباره با همزن میزنیم. در 3 مرحله شیر و آردها را اضافه می کنیم.

سفیده را با لیسک به مواد اضافه کرده و هم می زنیم، گردوی خرد شده را در مرحله آخر به مواد اضافه می کنیم.

قالب را با روغن جامد چرب می کنیم. مواد را در قالب می ریزیم و در فری که 15 الی 20 دقیقه پیش روشن بوده با حرارت 175 سانتیگراد یا 350 فارنهایت بمدت 45 الی 50 دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم.

وقتی مواد به چنگال نچسبید، کیک پخته است.

   

مرنگ برای تزیین کیک گردویی

 مواد لازم:

سفیده تخم مرغ                                          3 عدد

شکر                                                      یک سوم .پ

کرم تارتار                                                یک چهارم ق.چ

وانیل                                                      یک چهارم ق.چ

خلال پسته و بادام جهت تزیین

  

طرز تهیه:

ابتدا سفیده ها را زده وقتی کمی کف کرد شکر و کرم تارتار و وانیل را نیز اضافه کرده خوب هم می زنیم تا سفت و سفید شود. دقت شود که خیلی باید سفت شود. سپس توی قیف ریخته و روی کیک را تزیین می کنیم. روی مرنگها را با خلال پسته و بادام تزیین کرده بمدت 10 دقیقه در طبقه بالای فر 175 درجه سانتیگراد قرار داده تا سطح مرنگ کیک طلایی شود.

 

کیک خرما و گردو

 

مواد لازم:

تخم مرغ                          2عدد

شکر                                          سه چهارم پ

آرد                                            1و یک چهارم پ

جوش شیرین                                 1ق. چ                           

بکینگ پودر                                 1.ق.چ

وانیل                                          یک چهارم.ق.چ

کره یا روغن                                 یک سوم پ.سرخالی

گردو خرد شده                               یک چهارم پ. سر پر

خرما بدون هسته                            30 عدد

آب جوش                         یک چهارم .پ

 

طرز تهیه:

ابتدا هسته خرما را درآورده و در صورت پوست داشتن پوست آنرا نیز می گیریم با یک چهارم آب جوش و با استفاده از چنگال له می کنیم و کنار می گذاریم.

شکر- تخم مرغ – وانیل را با همزن حسابی زده تا سفت و سفید شود(هر چه بیشتر، بهتر). تخم مرغ ها را دانه به دانه اضافه می کنیم . بعد از آن روغن را اضافه کرده با همزن می زنیم سپس آرد – بگینگ پودر و جوش شیرین را اضافه کرده با همزن می زنیم سپس خرما را نیز اضافه کرده و باز هم با همزن می زنیم بعد گردوها را با لیسک اضافه کرده و هم می زنیم. مخلوط را در قالب چرب شده می ریزیم و در فری که 15 الی 20 دقیقه پیش روشن بوده با حرارت 175 سانتیگراد یا 350 فارنهایت بمدت 30 الی 40 دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم . هر وقت مواد به چنگال نچسبید پخته است.

 

شیرینی گردویی

 

مواد لازم:

زرده                              3 عدد

شکر                              یک چهارم پ

آرد                                2 ق .س

پسته خرد شده                   به مقدار لازم برای تزیین روی شیرینی

وانیل                              یک چهارم.ق.چ

گردو خرد شده                   یک پ

طرز تهیه:

زرده را با شکر و وانیل مخلوط کرده با همزن حسابی می زنیم تا کرم رنگ و سفت شود. هر چه بیشتر بهتر چون بوی زرده از بین می رود. آرد که چند بار الک شده است را مخلوط می کنیم و باز هم با همزن می زنیم.

گردوی خرد شده را نیز به مواد اضافه کرده با قاشق مخلوط می کنیم.

سپس روی سینی کاغذ روغنی انداخته کمی روی آنرا چرب نموده و گلوله های کوچک با فاصله در سینی چیده چون پهن  می شود و ممکن است بهم بچسبد. روی شیرینی ها را با پسته تزیین کرده و در فری که 15 الی 20 دقیقه پیش روشن بوده با حرارت 150سانتیگراد بمدت 10 الی 15 دقیقه در طبقه بالای فر قرار می دهیم.

ته شیرینی باید گلبهی رنگ شود اما روی آن کرم باقی خواهد ماند.

  

نان رولت

 مواد لازم:

تخم مرغ                          4 عدد

شکر                                          دو سوم پ

آرد                                            دو سوم .پ

بکینگ پودر                                 یک دوم ق. چ

وانیل                                          یک چهارم.ق.چ

اسانس پرتقال                                4 قطره

نمک                                          یک هشتم ق چ

 

طرز تهیه:

زرده و سفیده را جدا کرده، سفیده را با نصف شکر زده تا سفید شودو زرده را نیز با نصف دیگر و وانیل و اسانس هم زده تا کرم رنگ و کشدار شود.دقیقاً مثل کیک اسفنجی است .مثل کیک اسفنجی مخلوط کرده (زرده را به سفیده اضافه می کنیم و مخلوط آرد و بکینگ پودر را در 2 تا 3 مرحله اضافه می کنیم و با لیسک هم میزنیم بصورت دورانی) و توی ظرفی که کاغذ روغنی انداخته ایم، میریزیم به قطر 1 تا 5/1 سانتی متر و در فری که 15 الی 20 دقیقه پیش روشن بوده با حرارت 175سانتیگراد در طبقه وسط فر قرار می دهیم تقریباً بمدت 20 دقیقه. مدت زمانش کمتر از کیک اسفنجی است.

این مواد برای یک ظرف به اندازه 30*40 است.

  

 شیرینی کشمشی

 

مواد لازم:

تخم مرغ                          1 عدد

پودر قند                          یک پ

آرد                                            1 پ

روغن جامد                                  یک دوم .پ

وانیل                                          یک چهارم.ق.چ

کشمش ریز پلویی               یک دوم پ

اسانس پرتقال                    4          قطره

طرز تهیه:

روغن و پودر قند را با همزن حسابی می زنیم و بعد وانیل را اضافه کرده همراه با 4 قطره اسانس پرتقال بعد آرد الک شده را به مواد اضافه کرده با همزن می زنیم و در پایان کشمش را اضافه کرده. .

سپس توی قالب کاغذ روغنی انداخته کف آنرا چرب نموده و حالت گلوله گلوله های کوچک توی فالب می ریزیم. و در فری که 15 الی 20 دقیقه پیش روشن بوده با حرارت 175سانتیگراد بمدت 10 الی 15 دقیقه در طبقه بالای فر قرار می دهیم.

این شیرینی نیز مانند شیرینی گردویی پهن می شود.

  

مربای هویج

 

مواد لازم:

هویج                                          نیم کیلو

شکر                                          نیم کیلو

زعفران آب شده                             1 ق غ

گلاب                                          1 پ

آب                                             2 پ

خلال بادام یا پسته               یک دوم پ

آبلیمو یا جوهر لیمو             1 ق چ

                                   

طرز تهیه:

هویج را به شکل خلال خرد کرده یا قالب زده یا رنده کرده سپس با 1 لیوان آب روی حرارت می گذاریم تا هویج نرم شود. شکر را جداگانه با بقیه آب و گلاب روی حرارت قرار داده تا جوش آید و غلیظ شود. سپس به خویج اضافه کرده خلال بادام و آبلیمو را نیز اضافه کرده و با حرارت لایم می گذاریم قوام بیاید.

 

کوفته سنتی

 

گوشت بدون چربی                نیم کیلو

آرد نخودچی                        200 گرم

سبزی کوفته                         250 گرم(تره-جعفری-ترخون-مرزه-شبت)

نمک و فلفل و زردچوبه                    به میزان لازم

پیاز سرخ شده                      5 ق غ

تخم مرغ                             3 تا 4 عدد

آلو خیس شده                        100 گرم

گردو خرد شده                      یک چهارم پیمانه

تخم مرغ پخته شده                 3 تا 4 عدد

زعفران آب شده                              یک دوم ق چ

پیاز                                   1 عدد سرخ شده

رب                                   2 ق غ

 

طرز تهیه

گوشت + نمک +فلفل و زردچوبه را حسابی ورز می دهیم.آرد نخودچی + تخم مرغ را نیز اضافه کرده خوب ورز می دهیم.سبزی خرد شده +زعفران +2 ق غ پیاز سرخ شده را نیز اضافه کرده و خوب ورز می دهیم.

بقیه پیاز + کمی روغن + زردچوبه +6 لیوان آب و رب و کمی نمک را روی حرارت می گذاریم تا جوش بیاید.

مواد را به اندازه یک پرتقال گرد کرده، پهن می کنیم و بین مواد را ترکیبی از پیاز داغ – زرشک- آلو – مغز گردو گذاشته و سپس بصورت گلوله در می آوریم و در مایع گذاشته با شعله ملایم بپزد تا وقتی که میزان آب مایع به حدود 1 پ برسد.

 


مرغ شکم پر

 

مرغ                                  1عدد

گوشت چرخ کرده                  150 گرم

پیاز رنده شده                       1 عدد

سبزی ماهی                         نیم کیلو

سیر                                   چند حبه

زرشک و گردو

نمک و فلفل و ادویه

در صورت دلخواه از برنج آبکش بمیزان یک و نیم پ استفاده شود.

 

طرز تهیه

ابتدا داخل شکم مرغ را خالی کرده و مرغ را می شوییم. سپس داخل شکم مرغ و بیرون آنرا با آبلیمو و نمک مزه دار می کنیم بمدت 2 ساعت قبل از پخت.

گوشت چرخ شده و پیاز رنده شده و فلفل و ادویه و نمک را مخلوط کرده حسابی ورز می دهیم و به شکل گلوله هایی در روغن سرخ می کنیم. سپس یک عدد پیاز را پس از سرخ کردن درروغن، سیر و سبزی ماهی را در پیاز تفت می دهیم. زرشک را تفت داده سپس گردوی خیس شده را ریز کرده با گوشت و سبزی و زرشک مخلوط کرده داخل شکم مرغ قرار داده میدوزیم. روی بدن مرغ را حسابی روغن و زعفران مالیده ،مرغ را دور فویل پیچیده و چند جای فویل را سوراخ می کنیم در طبقه وسط فر 175 در جه سانتیگراد بمدت یک و نیم تا دو ساعت ( بسته به اندازه مرغ) قرار می دهیم. بعد مرغ را درآورده وفویل را برداشته بعد 2 تا 3 بار زعفران و روغن( برای برشته شدن مرغ) روی بدن مرغ میمالیم بمدت نیم ساعت طبقه بالای فر قرار می دهیم.

  

 سالاد کاردینال

 

خیار شور خرد شده                1 پ

کالباس خرد شده                    1 پ

سیب زمینی آب پز شده خرد شده         نیم کیلو

گردوی خرد شده                   یک دوم پ

سس مایونز                         1 شیشه

مغز کاهوی خرد شده              1 عدد

مغز کرفس خرد شده               1 عدد

برنج دم کشیده                      5 ق غ

آبلیمو                                 2 ق غ

نمک- فلفل – سس گوجه                  

                              

 طرز تهیه

گردو را از قبل خیس کرده و پوست دومش را میگیریم. تمام مواد را با هم مخلوط کرده، سس گوجه را اضافه کرده نمک و فلفل و آبلیمو و سس مایونز مخلوط کرده به سالاد اضافه می کنیم. در ظرف مورد نظر تزیین می کنیم.

 

خمیر پیتزا

 مایع خمیر ترش                              1 ق غ

روغن مایع                          یک دوم پ

نمک                                  1ق چ

شکر                                  1 ق چ

آرد                                    2.5 الی 3 پ

آب ولرم یا شیر                     یک دوم پ

آب معمولی                          یک دوم پ

 

طرز تهیه

  ابتدا مایع خمیر ترش را با نیم پ آب ولرم و 1 ق چ شکر مخلوط کرده روی آنرا می پوشانیم بمدت 5 تا 10 د. در هوای گرم تا پف کند. سپس در ظرفی دیگر نیم پ آب یا شیر و نمک و روغن مایع را مخلوط کرده خمیر ترش رانیز اضافه کرده در مرحله آخر به حدی آرد می ریزیم تا به دست نچسبد و بمدت 1 ساعت در هوای گرم در ظرف سر پوشیده می گذاریم.

قالب ظرف را چرب کرده با چنگال چند سوراخ در ان ایجاد کرده ابتدا سس گوجه،پنیر رنده شده و سپس آویشن رویش می پاشیم. مواد گوشتی را نیز اضافه کرده دوباره روی مواد سس گوجه و پنیر رنده شده اضافه می کنیم. در فر 175 بمدت 5 د. در کف فر، 20 د. در طبقه وسط و سپس 5 تا 10 د. طبقه بالا تا رویش طلایی شود.

 

پیتزا

 

کالباس                                100 گرم

سوسیس                             100 گرم

قارچ                                  100 گرم

گوشت چرخ شده                   100 گرم

پیاز                                   1 عدد

پنیر پیتزا                            1 بسته

فلفل دلمه ای                        1 عدد

آویشن                                1 ق چ

سس گوجه فرنگی

نمک و فلفل و ادویه

 طرز تهیه

 

ابندا پیاز را در روغن تفت داده و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه می کنیم با نمک و فلفل و ادویه تفت می دهیم.

کالباس و سوسیس و قارچ و فلفل دلمه ای را خرد کرده( پوست روی قارچ را می گیریم و فلفل ها را بصورت خلالی خرد می کنیم).

 

خمیر بنیه

 

شیر                         یک پ

آرد                          حدود 1 پ

بکینگ پودر              1 ق چ

تخم مرغ                   3 عدد

روغن مایع                2 ق غ

آبلیمو                       1 ق غ

نمک و فلفل و زعفران آب شده

 طرز تهیه

 

شیر +نمک +فلفل +آبلیمو +بکینگ پودر +زعفران را مخلوط می کنیم. تخم مرغ را هم زده روغن مایع و مواد فوق را به آن اضافه کرده سپس آرد را به حدی اضافه می کنیم تا مواد به صورت ماست غلیظ شده در آید.

 

 خورشت فسنجان

 مرغ                                  750 گ.

گردوی چرخ شده                  500 گ.

پیاز درشت                          1 عدد

رب انار                                       1 پ

رب گوجه برای بهتر شدن رنگ خورشت                  2 ق غ

زعفران آب شده                              2 ق غ

آب                                    3 لیوان

شکر در صورت دلخواه

نمک و فلفل و ادویه

  

طرز تهیه

مغز گردو را چرخ کرده مقداری تفت می دهیم (بدون روغن و ته ماهی تابه در ابتدا باید داغ باشد). مرغ را با پیاز و نمک و فلفل و ادویه و آب روی حرارت گذاشته تا پخته شود. مرغ را در آورده سپس مغز گردوها را به آب مرغ اضافه کرده تا گردوها نرم شود و به روغن بیفتد. سپس رب انار و شکر و زعفران را اضافه کرده با حرارت ملایم می گذاریم تا جا بیفتد. بعد مرغها را اضافه کرده و میگذاریم تا آماده شود.

 

 پلو چینی

 

سینه مرغ                                     250 گ.

فلفل دلمه ای قرمز و سبز                            هر کدام 1 عدد

کرفس یا جعفری                             1 پ

پیاز                                             نیم پ

قارچ                                            1 پ

برنج                                            نیم کیلو

نخود فرنگی                                  نیم پ

رب گوجه                                     4 ق غ

سیر                                             چند حبه

نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه                    به میزان لازم

طرز تهیه

مرغها را بصورت خلالی می بریم. با حرارت بالا سرخ می کنیم. قارچها را نیز با حرارت بالا کمی سرخ می کنیم.

پیاز را تفت داده با سیر و فلفل دلمه ای و جعفری و نخود فرنگی و رب و نمک و ادویه مخلوط کرده همه را تفت داده و مرغها و قارچ را اضافه کرده به برنج صاف شده اضافه کرده و میگذاریم دم بکشد.

 


شینسل مرغ

 

سینه مرغ با بالهای متصل                 1عدد

تخم مرغ                                       2 عدد

آبلیمو                                           1 ق غ

نمک و فلفل و زعفران و آرد سوخاری

  

طرز تهیه

سینه مرغ را از وسط نصف کرده از استخوان جدا می کنیم یک تکه از استخوان بال را از سینه جدا نمی کنیم به این حالت :

  سپس نصف سینه را در کیسه فریزر گذاشته با استیک کوب یا گوشت کوب می کوبیم ولی نباید گوشت پاره شود. دو طرفش را نمک و آبلیمو زده بمدت 1 ساعت کنار می گذاریم. سپس در آرد می غلطانیم.

تخم مرغ +نمک و فلفل و زعفران را زده سپس سینه مرغ را در مواد زده آنگاه مجدد در ارد سوخاری غلطانده و در ماهی تابه با روغن فراوان و داغ با حرارت بسیار ملایم(چون مرغ خام است) سرخ می کنیم.

 

 کراکت مرغ

 مرغ چرخ شده                     2 پ

تخم مرغ                             2 عدد

آرد سوخاری و ارد سفید                   بمیزان لازم

پیاز سرخ شده                      1 عدد

جعفری خرد شده                   3 ق غ

زعفران                                        1  ق غ

روغن مایع برای سرخ کردن

نمک و فلفل و ادویه

 

طرز تهیه

ابتدا تخم مرغها را با نمک و فلفل مخلوط کرده سپس گوشت مرغ و پیاز سرخ شده و زعفران و آرد سفید را اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم و مواد را 20 د. در یخچال گذاشته سپس به اندازه گردو از مواد برداشته در آرد سوخاری می غلطانیم و پهن می کنیم و در روغن سرخ می کنیم. حرارت باید حتماً ملایم باشد چون مرغها خام است.

 

 کیویسکی

 سینه مرغ با بالهای متصل                 1عدد

تخم مرغ                                       2 عدد

آبلیمو                                           1 ق غ

نمک و فلفل و زعفران و آرد سوخاری

کره                                             50 گرم

پودر سیر                                      2/1 ق چ

پنیر پیتزا و جعفری خرد شده

 

 طرز تهیه

سینه مرغ را از وسط نصف کرده از استخوان جدا می کنیم یک تکه از استخوان بال را از سینه جدا نمی کنیم به این حالت :

 سپس نصف سینه را در کیسه فریزر گذاشته با استیک کوب یا گوشت کوب می کوبیم ولی نباید گوشت پاره شود. دو طرفش را نمک و آبلیمو زده بمدت 1 ساعت کنار می گذاریم.

یک طرف سینه مرغ را کره و پودر سیر و جعفری و پنیر پیتزا قرار داده لوله کرده و با خلال دندان محکم می کنیم. و در آرد سوخاری می غلطانیم.

تخم مرغ +نمک و فلفل و زعفران را زده سپس سینه مرغ را در مواد زده آنگاه  مجدد در ارد سوخاری غلطانده و در ماهی تابه با روغن فراوان و داغ با حرارت بسیار ملایم(چون مرغ خام است) سرخ می کنیم.

 

جوجه کباب تابه ای

 فیله مرغ                                       500 گ

فلفل دلمه ای سبز و قرمز                                     

آبلیمو                                           2 ق غ

نمک و فلفل

زعفران                                                  2 تا 3 ق غ

پیاز                                             2 عدد

روغن                                          2 ق غ

طرز تهیه

پیاز را رنده کرده و آبش را گرفته سپس آب پیاز و زعفران و نمک و ادویه و آبلیمو را مخلوط کرده مرغها را یک شب در مخلوط می خوابانیم.

بعد مرغها را تکه کرده و با فلفل ها به سیخ چوبی می کشیم. و ماهی تابه با روغن بسیار کم سرخ می کنیم تا طلایی شود.

 

کباب حسینی

 

گوشت مغز ران گوسفند                              500 گ

فلفل دلمه ای سبز و قرمز                                     

کره                                             100گ

نمک و فلفل و آبلیمو

زعفران                                                  1 ق غ

پیاز                                             4 عدد

رب                                            1 تا2 ق غ

طرز تهیه

پیاز را رنده کرده و آبش را گرفته سپس آب پیاز و زعفران و نمک و ادویه و آبلیمو را مخلوط کرده گوشتها را تکه کرده و بمدت 24 ساعت در مخلوط می خوابانیم.

بعد گوشتها را با فلفل ها به سیخ چوبی می کشیم. و در ماهی تابه با کره تفت می دهیم.

سپس رب را با کمی روغن تفت داده با زردچوبه و 4 لیوان آب و وقتی جوش آمد گوشتها را اضافه کرده با حرارت ملایم می گذاریم تا گوشتها بپزد و سس غلیظی بدست آید.

   

مارمالاد پرتقال

 مواد لازم:

مغز پرتقال                       8 عدد

پودر ژلاتین                      1 ق غ سر پر

شکر                              یک و نیم پ

هل ساییده شده                   نیم ق چ

           

طرز تهیه:

پوست دوم پرتقال را گرفته و هسته آنرا گرفته، شکر را روی آن ریخته و یک شب می گذاریم. سپس در مخلوط کن ریخته . روی حرارت می گذاریم بعد ژلاتین را با کمی آب حل کرده روی بخار آب می گذاریم بعد همراه با هل به مارمالاد اضافه می کنیم. بعد از غلیظ شدن از روی حرارت بر می داریم.

  

مافین کشمش و گردو

 مواد لازم:

تخم مرغ                          1 عدد

شکر                                          یک دوم پ

آرد                                            2 پ سر خالی

بکینگ پودر                                 2 و یک دوم ق.چ

روغن مایع                                   سه چهارم .پ

وانیل                                          یک چهارم.ق.چ

کشمش ریز پلویی               یک دوم پ

گردو خرد شده                               یک دوم پ

اسانس پرتقال                                4 قطره

هل آسیاب شده                               یک دوم ق چ

شیر                                           سه چهارم پ

نمک                                          یک هشتم ق چ

 

طرز تهیه:

شکر و تخم مرغ و وانیل را با همزن خیلی می زنیم سپس تمام مواد خشک را اضافه کرده سپس روغن مایع و شیر را بتدریج در حال هم زدن به مواد اضافه کرده با همزن می زنیم. در نهایت کشمش و گردو را اضافه کرده در قالب چرب شده با حرارت 175 ش. بمدت 20 د. در فر قرار می دهیم.

برای ته نشین نشدن کشمش آنرا در آرد می غلطانیم.

  

پلمبیر

 

مواد لازم:

تخم مرغ              2 عدد

شکر                              5 ق س

خلال پسته                       یک سوم پ

پودر ژلاتین                      2 ق.چ سرخالی

پودر قند              2 ق س

وانیل                              یک چهارم.ق.چ

گردو خرد شده                   یک چهارم پ

شیر                               یک چهارم پ

مربای آلبالو                      یک دوم پ

خامه                              یک دوم پ

کنسرو آناناس                    یک قوطی کوچک

 

طرز تهیه:

زرده و سفیده را زا هم جدا کرده، زرده را با شکر+وانیل با همزن می زنیم تا کرم رنگ شود. پودر ژلاتین را با 2ق آب حل کرده در ظزفی که تویش آب در حال جوشیدن است قرار می دهیم. شیر را نیز گرم می کنیم و به زرده ها اضافه کرده و پودر ژلاتین را اندکی پس از سرد شدن اضافه می کنیم. سفیده ها را نیز حسابی هم زده تا از ظرف سرازیر نشود و سفیده را به مواد اضافه میکنیم.

خامه را با پودر قند می زنیم( اضافه کردن پودر قند انتخابی است) و به مواد اضافه می کنیم. آناناس که آبش گرفته شده را در اندازه های متفاوت بریده به مواد اضافه می کنیم و مغز گردو را نیز اضافه می کنیم بمدت 6 الی 7 ساعت در یخچال نگهداری می کنیم.

در ظرف مناسب پذیرایی می ریزیم. روی مواد را با خامه شکوفه می زنیم و با مربا تزیین می کنیم.

  

کیک سیب

 مواد لازم:

آرد                                            3 پ

روغن جامد                                  یک دوم پ

شیر                                           1پ

شکر                                          1و یک دوم پ

تخم مرغ                          6 عدد

بکینگ پودر                                 یک دوم ق چ

سیب                                          نیم کیلو

شکر برای سیب                             یک دوم پ

وانیل                                          یک چهارم ق چ

 

طرز تهیه:

زرده و سفیده را زا هم جدا کرده، سفیده را در ابتدا کمی زده سپس نیم پ شکر را به آن اضافه کرده و خوب هم می زنیم تا سفت و سفید شود. زرده را نیز با وانیل و شکر زده تا کرم رنگ شود. سفیده را با زرده مخلوط کرده +( 3 پ آرد الک شده+بکینگ پودر )و شیر به تدریج در 3 مرحله به مواد اضافه می کنیم. کیک را بمدت 30 الی 45 دقیقه در فر می گذاریم.

سیب را رنده کرده با شکر روی حرارت گذاشته تا غلیظ شود. ابتدا سیب و سپس سس کارامل را روی کیک میزنیم. کیک وقتی پخت ابتدا سیب و سپس کارامل روی کیک می گذاریم و دوباره طبقه بمدت 5 دقیقه طبقه بالا قرار می دهیم.

  

  سس کارامل

 مواد لازم:

شیر                               نیم پ

شکر                              نیم پ

نشاسته                            2 ق چ

وانیل یا اسانس

 

طرز تهیه:

ابتدا شکر را روی حرارت کارامل کرده، شیر و نشاسته را در ظرفی با هم مخلوط کرده سپس به شکر کارامل شده اضافه می کنیم تا در هم حل شوند و غلیظ شوند. قبل از اینکه از روی حرارت برداریم وانیل یا اسانس اضافه می کنیم.

   

شکلات سوئیسی

 مواد لازم:

شکلات تخته ای                            4/1 پ

پودر بیسکوئیت                             1و8/1 پ

پودر قند                          کمی بیشتر از 4/1 پ

مغز گردوی خرد شده                       8/1پ

کره                                          2 ق س

قهوه ترک                                    1 ق چ

شیر خشک                                   2/1 پ و 1 ق س

تخم مرغ                          1 عدد

 

طرز تهیه:

پودر بیسکوئیت و پودر قند و قهوه و شیر خشک را در یک ظرف ریخته و تخم مرغ زده شده را اضافه کرده سپس کره و شکلات را روی بخار آب با حرارت ملایم قرار داده تا نرم شود و به مواد اضافه کرده در قالب گود ریخته و با گوشت کوب کوبیده و صاف می کنیم.

  

مواد روی شکلات

 

مواد لازم:

کره                                1 ق چ

شکلات                           8/1 پ

کاکائو                             1 ق س

پودر قند              4/1 و 2/1 پ

آب                                 2 ق س

 

طرز تهیه:

شکلات و کره و پودر کاکائو و آب را روی حرارت ملایم گذاشته سپس پودر قند را اضافه کرده با همزن می زنیم و روی شکلات می ریزیم و بمدت 2 تا 3 ساعت در یخچال می گذاریم.

   

کیک یزدی

 مواد لازم:

آرد                                            5/2 پ

روغن جامد                                  یک پ

ماست سفت                                  1پ

پودر قند                          1پ سر پر

تخم مرغ                          3 عدد

بکینگ پودر                                 یک ق چ

نمک میوه                                    1 ق چ

جوش شیرین                                 1 ق چ

وانیل                                          یک چهارم ق چ

هل ساییده شده                               1 ق س

کنجد                                          بمیزان لازم                    

 

طرز تهیه:

تخم مرغها و پودر قند را با همزن زده سپس روغن جامد سفت و ماست سفت (که جوش شیرین به آن اضافه شده است) و وانیل و هل را اضافه کرده.آرد و نمک و بکینگ پودر را جداگانه مخلوط کرده به مواد اضافه کرده با همزن حسابی می زنیم.انقدر که حالت کشدار پیدا کند اگر آرد کم بود باید اضافه کرد.می توان گردو یا کشمش را نیز اضافه کرد در قالب ریخته رویش را با چاقوی روغنی سوراخ کرده و کنجد می پاشیم در فر 120 س. یا 240 ف. بمدت 15 د. در طبقه وسط قرار می دهیم.

   

مواردی که در تهیه غذاها باید دقت شود:

 1-پوست روی قارچ را باید کند

2-برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ باید رویش آبلیمو ریخت.

3-مرغی که آب پز نشده برای سرخ کردنش باید حرارت بالا باشد و گرنه الت آب پز می شود.

4-قارچ را نیز باید با حرارت بالا سرخ کرد.

5-برای قد کشیدن برنج پس از قل های اول یک لیوان آب سرد می ریزیم.

6-برای براق شدن برنج در آب جوش یک قاشق روغن می ریزیم.

 

مواردی که در تهیه شیرینی باید رعایت شود:

 1-      برای زدن سفیده، فراموش نشود که هیچگونه ناخالصی همراه سفیده نباشد و ظرف کاملاً خشک و تمیز باشد و پره های همزن نیز همین طور و حتماً سفیده ها را از یک طرف تا آخر کار بزنیم.

2-      هر چه زرده با وانیل یا اسانس بیشتر زده شود، بوی تخم مرغ کمتر می شود.

3-      فر را از 15 الی 20 دقیقه قبل روشن کنید.

4-      برای پختن کیک مواد را در طبقه وسط فر و برای پختن شیرینی مواد را در طبقه بالای فر قرار دهید.

5-      لیسک برای این استفاده می شود که سبک است و پف کیک نمی خوابد.

6-      ته ظرف کیک اگر با روغن جامد چرب شود بهتر است و مواد اصلاً نمی چسبند.

7-      اگر سفیده همراه با ناخالصی بود و پف نکرد، یک قاشق آبلیمو بریزید.

8-      برای اضافه کردن کشمش به کیک باید کمی کشمش ها را در آرد بغلطانیم تا ته نشین نشوند.

9-      اگر وانیل خالص باشد، یک چهارم .ق.چ و اگر وانیل شکری بود یک دوم .ق .چ استفاده شود.

10-  در صورتی که بخواهیم کیک بیشتری درست کنیم، وانیل را دو برابر نمی کنیم بلکه فقط کمی به میزان قبلی اضافه می کنیم.

  

 مواردی که در تهیه غذاها باید دقت شود:

 

1-پوست روی قارچ را باید کند

2-برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ باید رویش آبلیمو ریخت.

3-مرغی که آب پز نشده برای سرخ کردنش باید حرارت بالا باشد و گرنه الت آب پز می شود.

4-قارچ را نیز باید با حرارت بالا سرخ کرد.

5-برای قد کشیدن برنج پس از قل های اول یک لیوان آب سرد می ریزیم.

6-برای براق شدن برنج در آب جوش یک قاشق روغن می ریزیم.

 


پوشاک

اولین قدم در پاک کردن سریع لکه ها

بهترین و اولین قدم در پاک کردن هر نوع لکه  شستن سریع با اب سرد و صابون  است

پاک کردن لکه روغن نباتی ، روغن ماشین وسس

برای پاک کردن این لکه ها ، ابتدا با پشت تیغه چاقو لکه مورد نظر را بردارید و سپس با یک پنبه اغشته به الکل  لکه را پاک کنید. استفاده از الکل سفید برای لباس ها ی روشن توصیه میشود چون الکل های صنعتی معمولاٌ بر روی لباس رنگ زرد باقی می گذارند .

پاک کردن لکه قدیمی چربی از پارچه

اگر لکه چربی را فراموش کردید بلافاصله پاک کنید و لکه قدیمی و کنه شد ، پاک کردن ان کاری دشوار خواهد بود ، ولی برای کم رنگ تر کردن لکه کمی کره مارگارین روی لکه بمالید وبه روش فوق ان را بشویید

پاک کردن لکه چربی از پارچه جیر

برای از بین بردن لکه چربی ازروی پارچه جیر ، پیشنهاد می کنیم یک پارچه اغشته به سرکه سفید راروی محل لک بمالید وسپس با برس مویی لباس ، خواب ان را برگردانید .

پاک کردن لکه چربی از چرم

اگر کاپشن یا چکمه چرمی ، چربی شده باشد چه میکنید ؟ نگران نباشید برای از بین بردن لکه چربی مایع ظرف شویی را روی ان بمالید و بگذارید خشک شود وسپسبا دستمال جلا دهید

پاک کردن شکلات ، شکلات شیری ، چای قهوه

ابتداتا حد امکان لکه را با یک کارد کند بردارید ؛سپس از پشت پارچه ان را با اب بشویید . الکل سفید و سرکه را به مقداری مساوی مخلوط کردهو سپس لکه را با ان شستوشو دهید .

پاک کردن لکه سس گوجه فرنگی

با یک کارد کند تا انجا که امکان دارد لکه را پاک کنید . پشت پارچه را با اب سرد بشوید بعد روی محل ،کمی مایع پاک کننده انزیم دار بمالید . پس از چند دقیقه ،ابکشی کنید . سپس اسفنج اغشته به سرکه سفید یا پیروکسید ییدروژن را روئی لکه بمالید .بگذارید تا چند دقیقه بماند  بعد ان را بشویید؛ اگر پارچه به رنگ روشن است ، برای سفیدیشتر ان را در افتاب خشک کنید . افتاب یک لکه بر طبیعی است